GESCHIEDENIS 1913-2001

Berghoef Plants is een modern potplantenbedrijf. Een familiebedrijf dat is overgegaan van vader op zoon. Het bedrijf is opgericht in 1913 in Aalsmeer door Willem Spaargaren, met als teelt Aardbeien en Buxus.

In 1948 is Jacob Berghoef erbij gekomen en zijn ze onder de naam van Spaargaren & Berghoef verdergegaan. Kalanchoë en Cyclamen waren destijds de hoofdteelten.

In 1968 zijn Wim Berghoef en zijn broer Klaas Berghoef bij hun vader in de firma gekomen. In 1991 is Wim alleen verder met zijn vrouw gegaan in Aalsmeer onder de naam Fa W.J. Berghoef & Co. De hoofdteelten waren voornamelijk Begonia Rex en Aphelandra Dania.

GESCHIEDENIS 2002-heden

Eind 2002 komt zoon Jaro Berghoef in de zaak. Er wordt een extra locatie in Rijsenhout gehuurd van 6000 m2 waar Begonia Rex wordt geteeld.

In 2005 wordt er op de Achterweg in De Kwakel een nieuw pand aangekocht en helemaal verbouwd tot een moderne potplantenkwekerij. De oppervlakte bedraagt dan 18.000 m2. De bedrijven in Aalsmeer en Rijsenhout gaan in dat jaar dicht. De teelt bestaat vanaf dat moment alleen nog maar uit Begonia.

ASSORTIMENT

Berghoef Plants heeft zich gespecialiseerd in de teelt van bladbegonia: de Begonia Rex en de Begonia Beleaf®. De laatstgenoemde zet Berghoef Plants op de markt onder het label Beleaf van veredelaar Koppe. De ‘Beleaf’®-bladbegonia heeft een mooi bladstructuur en opvallende kleuren. Doordat de bladbegonia regelmatig te zien is in het tv-programma De Grote Tuinverbouwing op SBS 6, creëert Berghoef Plants niet alleen bekendheid bij exporteurs, maar ook bij de consument.

MISSIE EN MOTTO

Missie: Berghoef Plants wil een goede en vooral constante kwaliteit leveren. Dit kunnen ze garanderen doordat al ons uitgangsmateriaal in eigen huis gemaakt wordt.

Motto: kwaliteit is de basis

Voor Berghoef Plants verzorgt Vireõ de verkoop als dienst.

 

Info

MPS GAP gecertificeerd (www.my-mps.com)

Adres:

Berghoef Plants
Achterweg 6
1424PR De Kwakel