Wij geven je graag een aantal algemene verzorgingstips per plantenmerk. Benieuwd hoe je jouw planten het beste kunt verzorgen?

Green is...®

Licht is belangrijk voor de groei van iedere plant. Green is… kamerplanten houden van een plek in de halfschaduw. Geef de plant ook regelmatig water. Bij het watergeven kun je onthouden: niet te nat, maar ook niet te droog. Op warme dagen houdt een groene kamerplant ervan af en toe besproeid te worden met lauw water. Tijdens de zomermaanden heeft de plant 1 keer per maand plantenvoeding nodig.

Favourite Roses

Onze kamerroosjes van Favourite Roses houden van een warme en lichte plek in huis zonder direct zonlicht. Ze kunnen zelfs ook buiten staan, als het maar niet kouder is dan 12 graden. Om de plant mooi bloeiend te houden, is het belangrijk om elke drie weken rozenvoeding mee te geven. Oude bloemen kun je voorzichtig uitknippen, zodat de plant lang mooi blijft. Zorg ervoor dat de potkluit altijd licht vochtig blijft.

Beleaf

De Begonia Beleaf is een sterke kamerplant met weinig behoeftes. Deze plant kan zonder moeite heel oud worden en zo een leven lang meegaan. Zet de plant op een lichte plek of een plekje in de halfschaduw in huis. Water geven is alleen nodig als de potgrond uitgedroogd aanvoelt. Tijdens de zomermaanden heeft de plant 1 keer per maand plantenvoeding nodig.

Mandevilla Summerstar®

De Mandevilla is een heel ijverige mediterrane plant voor buiten. De Mandevilla kan het niet warm en zonnig genoeg hebben. Geef de plant regelmatig water, vooral op warme dagen. Omdat de plant zo hard haar best doet, raden we aan om tijdens de zomer één keer in de twee weken voeding te geven. Oude bloemetjes worden bruin en kunnen verwijderd worden.